Kako radi ionizator vode?

Ionizator vode nije tipičan filter za vodu. Destilatori vode i filteri obrnute osmoze postali su popularni posljednjih godina, ali kao što većina zdravstvenih profesionalaca zna, oni nisu djelotvorno rješenje za kiselost vode i zagađenje. Zapravo konzumiranje destilirane vode može biti više štetno nego korisno za naše zdravlje budući da ne sadrži vitalne minerale, a pored toga dodatno zakiseljuju vodu.

Alkalizator vode instaliran

Ključ za drastično poboljšavanje kvalitete vode je elektroliza. Proces elektrolize mijenja strukturu vode i razdvaja ju u alkalne i kiselinske oblike. Ukratko opišimo kako ionizator vode radi.

Današnji ionizatori vode lako se instaliraju i dovoljno su mali da stanu na kuhinjske ploče blizu sudopera. Ionizatori imaju prilagodljive postavke stoga pružaju mogućnost odabira razine alkalnosti ili kiselosti vode. Tako dobivena voda može imati pH vrijednost visoko 10 ili nisko 3 ovisno o vašim željama i potrebama.

Jednom kada voda iz pipe uđe u ionizator ona prolazi kroz filter koji uklanja kemikalije i ostale zagađivače. Zatim voda prolazi kroz hermetički zatvorenu komoru koji sadrži platinom obložene elektrode titanija s pozitivnim i negativnim nabojem. Unutar te komore odvija se proces elektrolize. Tijekom elektrolize odvijaju se dva odvojena procesa.Elektroliza alkalne vode

Prvo se pozitivni ioni (kationi) u vodi akumuliraju oko negativno nabijenih elektroda što proizvodi visoko alkalnu, mikro strukturiranu vodu. Ta voda koja je namijenjena za piće teče iz slavine koja je spojena na ionizator. Drugo u isto vrijeme, negativni ioni (anioni) u vodi se skupljaju oko pozitivno nabijenih elektroda i tako proizvode kiselu vodu koja se prazni u sudoper kroz odvojeno crijevo. Kisela voda ima različite vanjske namjene uključujući čišćenje i njegu kože.

Izmjena iona pomoću elektrolize alkalne vode

Ionizator vode u domaćinstvu omogućava pijenje vode u njezinom najčišćem obliku kada god zaželimo. Uvjerljivo je ionizirana voda naše najčešće birano sredstvo koje biramo u borbi protiv povezanih problema kronične dehidracije i kiselinsko-alkalne neravnoteže.

Konzumiranje vode koja je bila elektrolizirana i filtrirana u ionizatoru je ekvivalentna konzumiranju svježe vode iz netaknute prirode kao što je Hunzi regije gdje velika većina ljudi poživi i preko 120 godina bez kroničnih bolesti.

Zahvaljujući inovativnom radu znanstvenika diljem svijeta danas su svi u mogućnosti konzumirati vodu koja je visoko alkalna, bogata mineralima i antioksidansima bez potrebe napuštanja vlastitog doma.

Zatražite dodatne informacije, mjerenja kvalitete vode; 091 1580 456