Alkalna voda pomaže protiv starenja

Alkalna voda negativnog je naboja i prirodni je antioksidans

Antioksidansi smanjuju štetu koju na staničnoj i razini DNA čine slobodni radikali.

Jedna od glavnih prednosti ionizirane alkalne vode je njena antioksidativna moć. Naše stanice pri proizvodnji energije, proizvode i slobodne radikale (nusproizvode) koji mogu uzrokovati štetu i niz degenerativnih bolesti a pored toga ubrzavaju starenje. Antioksidansi djeluju kao čistači slobodnih radikala, a time sprječavaju i popravljaju štetu koju nanose slobodni radikali.

Starenje je posljedica štete na tkivu tijela od organskih kiselina ili aktivnog kisika (slobodnih radikala)

  • Organske kiseline u tijelu razaraju tkivo, uzrokuju starenje i sa starosti povezane bolesti.
  • Uobičajeni rezultat otpada u tijelu uključuje octenu kiselinu, ugljičnu kiselinu, masne kiseline, mliječnu i mokraćnu kiselinu.
  • Aktivni kisik (slobodni radikali) uzrokuje štetu na molekulama unutar stanica u tijelu.
  • Slobodni radikali vezuju se uz brojne bolesti, uključujući i karcinom, artritis, aterosklerozu, Alzheimerovu bolest i dijabetes.

Postupak ionizacije stvara vodu koja ima snažan negativan ORP (O-oksidacijsko, R-redukcijski, P-potencijal), a u nekim dijelovima svijeta poznat je i kao Redox potencijal. Ionizacijom voda dobiva takvo svojstvo koje ima u prirodi kada se pretače preko slapova i stijena u rijekama i potocima.

ORP zapravo mjeri električni naboj vode i ako je očitanje iznad nule naboj je oksidacijski (voda je kisela i “krade” ione). Ako je voltaža negativna tada je naboj redukcijski (voda je alkalna i daje energiju). Primjerice voda iz slavine ima ORP koji iznosi od +100 do +400 mV što znači da je siromašna negativno nabijenim česticama i “krade” ione.

ORP vode iz KYK ionizatora iznosi od -150 do -500 mV što znači da je voda bogata negativno nabijenim česticama koje služe u procesu neutralizacije štetnih slobodnih radikala.

Konzumiranje ionizirane vode može pomoći neutraliziranju kiselina i čišćenju slobodnih radikala iz tijela.

  • Ispijanje alkalne ionizirane vode potiče želudac da proizvodi bikarbonate koji se upijaju u krvotok i mogu neutralizirati kiseline.
  • Dokazani pročišćivač aktivnog kisika je aktivni vodik.
  • Aktivni vodik stvara se u vodi tijekom elektrolize, procesa kojim se ionizira pitka voda.