Često postavljana pitanja

Trebali bi početi piti alkalnu vodu na prvoj razini, pH 8.5. Nakon otprilike tjedan dana možete ju nastaviti redovito piti na drugoj razini, pH 9.0. Oni koji imaju određeno kronično stanje prekomjerne kiseline u organizmu ili se aktivno bave sportom, nakon dva do tri tjedana mogu nastaviti piti alkalnu vodu na trećoj razini, pH 9.5.

Budite oprezni na četvrtoj razini jer pH 10 i više od toga nisu preporučeni za konzumiranje prema smjernicama KFDA kako bi se izbjegla prekomjerna lužnatost (alkaloza) organizma.

Normalno konzumiranje pri pH 8 do 9 na dnevnoj bazi više je nego dovoljno da se neutralizira prekomjerna kiselost u našem tijelu. Četvrta razina, pH 10 namijenjena je za kuhanje, pripremu hrane i posebne namjene.

Skoro sa sigurnošću možete očekivati:

1. više energije,
2. poboljšanje rada metabolizma,
3. ljepši izgled kože i bolji, zdraviji ten unutar prvih nekoliko tjedana

Mnogi kupci s određenim kroničnim zdravstvenim problemima također izviještavaju o poboljšanju njihovog stanja u roku od 3 do 6 mjeseci.

Bebe i djeca također smiju piti alkalnu ioniziranu vodu. Ako koristite blago alkalnu ioniziranu vodu za pripremu mlijeka za bebe, svojstva mlijeka postaju bliža majčinom mlijeku. Majčino mlijeko je blago alkalno, a istraživanja su pokazala da bebe koje piju majčino mlijeko imaju manje vjerojatnosti da će biti bolesna.

Trebali biste piti najmanje 2 litre vode dnevno, a ovisno o situaciji i više. Osobe s kroničnim bolestima, alkoholičari, pušači, radnici na otvorenom ili sportaši trebaju konzumirati i 3 do 4 litre.

U želucu postoji želučana kiselina koja se ne stvara cijelo vrijeme već se oslobađa samo kada jedemo hranu. Svaki put kada se želučana kiselina u želucu spusti na pH 2.0, gušterača izlučuje bikarbonatne odnosno alkalne tvari da neutraliziraju želučanu kiselinu kako bi enzimi ispravno radili. Normalno je da se nakon jela javljaju prolazne promjene pH u krvi. Obično se pH krvi brzo vrati u normalu no sve više i više ljudi pati od probavnih problema jer je probavni sekret izvan ravnoteže zbog nedostatka gušteračinih bikarbonata što je jedan od glavnih uzročnika prekomjerne kiselosti u tijelu.

Stoga su mnogi naši kupci primijetili da konzumiranje alkalne ionizirane vode pomaže u probavi a oni koji pate od probavnih problema uvidjeli su izvanredan napredak. Preporučena razina pH između 8.5 i 9 je idealna za piće prije i poslije jela.

Naravno da možete kuhati alkalnu ioniziranu vodu. Uslijed kuhanja se broj pozitivnih iona može neznatno smanjiti no alkalna voda će zadržati svoju lužnatost i mikrostrukturu. Ako kuhate alkalnu vodu ona će brže proključati, hrana će imati bolji okus, a tijelo će apsorbirati više hranjivih tvari iz hrane koja je kuhana u alkalnoj ioniziranoj vodi

Alkalna voda na razini četiri posebno se preporuča za kuhanje juhe, riže i gulaša jer pomaže smanjiti kiselost ovih namirnica. Također, kava pripremljena alkalnom vodom ima daleko bolji okus!

Postoje mnoge namjene kisele vode, ovisno o stupnju kiselosti. U principu to je prirodni antiseptik i služi za dezinfekciju. Kiselu vodu možete koristiti kao tonik ili osvježivač za lice i tijelo, za ispiranje voća, povrća i mesa…

Kozmetičari koriste kiselu vodu za mnoge tretmane ljepote kože i kose jer je pH kože i kose blago kiseo. Botaničari koriste kiselu vodu za zalijevanje cvijeća i biljaka, a također se može koristiti za dezinfekciju ploče za rezanje, pribora za kuhanje, prljave odjeće i sl.

Alkalnu ioniziranu vodu najbolje je piti izravno nakon ionizatora vode. Međutim, iz praktičnih razloga možete pohraniti alkalnu ioniziranu vodu u hermetički zatvorenu posudu kako bi se spriječio gubitak negativnih iona. Za to je najbolje koristiti staklenu posudu ili BPA-free plastičnu posudu. Ako alkalnu vodu čuvate u posudi najbolje ju je konzumirati u roku od 2 dana kako bi iskoristili njenu punu učinkovitost.

KYK ionizatori napravljeni su da rade dosljedno tijekom vremena. Nema potrebe mijenjati komoru za elektorlizu jer su KYK ionizatori napravljeni od posebno patentiranih ploča od titana i platine koje bez poteškoća traju i do 30 godina. Međutim filteri zahtijevaju redovito mijenjanje prema prema protoku vode. KYK filteri su filteri visokog kapaciteta te imaju vijek od 4000 do 9000 litara.

LCD zaslon na KYK ionizatoru označava vijek trajanja svakog filtera. Filter # 1 će početi odbrojavanje od 6000 litara, a filter # 2 će početi odbrojavati od 9000 litara. Kada odbrojavanje na jednom od dva filtera padne ispod 70 litara, KYK ionizator će vas zvučnom porukom obavijestiti da treba promijeniti filter. Ova audio poruka će se ponoviti prilikom svake sljedeće uporabe tako dugo dok se ne promjeni filter. Kada se stavi novi filter, brojač će se automatski vratiti na 6000 i 9000 litara.

KYK ionizator je dizajniran tako da automatski napravi samočišćenje ploča za elektrolizu svaki put nakon korištenja uređaja. Nakon korištenja uređaja automatski se poništava polaritet ploča i čiste sve ugrađene ploče za elektrolizu. Količina vode za samočišćenje je 200 ~ 250 ml te ona izlazi na izlaznu cijev za odvodnju.

Što se tiče redovitog održavanja uređaj sam pokreće ciklus čišćenja nakon određenog broja litara. Proces čišćenja traje 25 sekundi. Kada je aktiviran proces čišćenja čuje se glasovna poruka „Pokrenuti proces čišćenja, nemojte piti vodu“. Proces čišćenja može se pokrenuti i ručno u bilo kojem trenutku pritiskom na tipku „Clean“.

Kada nije u uporabi KYK ionizator se prebacuje u „Standby mode“. To pomaže u uštedi električne energije stoga nema potrebe za isključivanjem uređaja iz struje kada nije u uporabi. Međutim, ako idete na put od nekoliko dana ili tjedana, preporuča se da isključite stroj iz struje i zatvorite dovod vode na ionizator. Kada se vratite, jednostavno uključite ionizator i pokrenut će se proces samočišćenja.

KYK ionizator ima postavljenu kiselu vodu na sigurnu razinu tako da to neće uzrokovati ozbiljne i neposredne štete u tijelu. Međutim, dugoročno konzumiranje kisele vode i kiselih pića (kao što su gazirana pića) naravno da štete zdravlju. KYK ionizator radi u skladu sa smjernicama KFDA s rasponom pH od 4 do 10 za kućnu uporabu. Najviši standard sigurnosti koji možete dobiti!

Alkalna ionizirana voda ima bolji i lakši okus zato što klasteri alkalne vode sadrži manje molekula u odnosu na običnu vodu. Zbog mikroklastera pijenje ionizirane vode ne nadima i ne napuhava za razliku od obične vode. Osim toga alkalna ionizirana voda bogata je otopljenim kisikom s obiljem minerala i antioksidativnim svojstvima.

Obični sustav za pročišćavanje vode će samo očistiti nečistoće iz vode. Međutim, KYK ionizator vode nije samo pročišćivać! On pored pročišćavanja radi proces ionizacije koji razdvaja vodu na alkanu i kiselu. Alkalna ionizirana voda je najbolja za piće, dok kisela voda ima odlične rezulatate u vanjskoj primjeni i kozmetičkim tretmanima.

KYK ionizator vode je registriran kao medicinski uređaj kod KFDA (Korejsko ministarstvo za sigurnost hrane i lijekova). KYK ionizator nudi najveći broj prirodnih antioksidansa u industriji, uređaj može energizirati vodu i pozitivno promijeniti strukturu vode u šesterokutnu strukturu te ju pretvoriti u najmanje mikroklastere veličine 54 Hz za instant staničnu apsorpciju i daleko bolju hidrataciju.