NIH nacionalna biblioteka medicine USA

svi objavljeni radovi na temu alkalizacije

Brojne prednosti pripisane su alkalnoj-elektrolizirano-reduciranoj vodi (ERW). Dobrobiti su posljedica intrinzičnih svojstava kao negativni oksidacijsko-redukcijski potencijal (ORP), alkalnost pH, plin hidrogen H2 kao i zagonetnih karakteristika (promijenjena struktura vode, mikroklasteri, slobodni elektroni, aktivni vodik, mineralni hidridi). Više na članku.

Alkalna voda i dugovječnost

Učinci alkalne vode konstantno su predmet kontroverzi. Ovaj rad predstavlja trogodišnju studiju pranja 150 miševa s alkalnom vodom u 3 godine. Više….

UČINAK na sprečavanje osteoporoze

Konzumacija alkalne vode poboljšava T-rezultate kralježnice kod žena u postmenopauzi s osteoporozom. Više…

UČINAK USPORAVANJA STARENJA

Rad koji pokazuje da konzumacija alkalne vode na miševima in vivo u samo 10 mjeseci pokazuju znatno bolje stanje krvi na paramtere vezane za učinke starenja. Više…

Članak sa dobrim pregledom svih istraživanja na NIH.

ScienceDirect

Napredna istraživanja o zdravstvenim prednostima alkalne vode

U Japanu se istraživanje funkcionalne vode, posebice reducirane vode, razvija velikom brzinom. Elektrokemijski reducirana alkalna voda može očistiti reaktivne vrste kisika u kultiviranim stanicama. Očekuje se da će reducirane vode imati preventivne i pozitivne učinke na bolesti povezane s oksidativnim stresom kao što su dijabetes, rak, arterioskleroza, neurodegenerativne bolesti i nuspojave hemodijalize. Pretpostavlja se da su aktivni sastojci u reduciranoj vodi vodik (atomi i molekule), mineralne nanočestice i hidridi mineralnih nanočestica. Više na članku.

Medicinska zajednica

Alkalna voda: dobrobiti i rizici

Alkalna voda sadrži alkalne minerale i ima višu pH vrijednost od standardne. Zagovornici naglašavaju niz koristi konzumiranja alkalne vode poput poboljšanja stolice i podržavanja imunološkog sustava, ali istraživanja koja to potvrđuju su ograničena. Isto tako nisu ustanovljeni niti rizici za isto. Više na članku.

Je li ionizirana voda dobra za vas?

Zanimljiv pregled svih prednosti konzumiranja alkalne vode kao i njena upotreba ui specifičnim slučajevima koji nisu naišli na neodobravanje medicinske zajednice iako nema stručnih znanstvenih radova po toj temi. Također skoro sve ostalo o vodi više na članku.

Dobar pregled svih ostalih istraživanja na temu prednosti ispijanja alkalne vode ovdje.

kontroverze kroz povijest i sadašnjost

Dr. Otto Warburg

dobitnik Nobelove nagrade 1931.
nobelprize.org

Dr. Warburg je pojasnio kako stanice tumora prelaze na glikolizu i nastavljaju se primarno oslanjati na glikolizu, a ne na kisik čak i u prisutnosti odgovarajućeg kisika. Ovaj učinak, nazvan Warburgov učinak, važna je razlika između tumorskih i normalnih stanica.

Kontroverzni dio od tada pa sve do današnjih dana je onaj koji se temelji na pitanju kako spriječiti stvaranje glikoze i nastavak rasta i širenje tumornih stanica.

Pojavom pokreta za alkaliziranjem / hidrogenizacijom / oksidacijom / hidratacijom organizma ne samo prehranom nego i vodom i dan danas postoje sukobi sa mainstream znanstvenom zajednicom.

Dr. Robert O. Young

autor projekta “Živjeti pH čudo” (pH Miracle Living)

Nova biologija alkalnog života
drrobertyoung.com

Zaboravite na izračune kolesterola. Zaboravite na kalorije i grame masnoće. Zaboravite na krvni tlak, krvni šećer, razine hormona ili bilo koje druge zdravstvene markere na koje ste navikli u liječnikovom uredu. Izgleda kako je jedino mjerenje najvažnije za vaše zdravlje; ono koje ustanovljuje pH vaše krvi i tkiva – njihovu alkalnost ili kiselost.

Kod bolesti se ne radi o stanicama, tkivu ili organima, nego o hidrataciji i kvaliteti tjelesnih tekućina koje okružuju stanice koje čine naše tkivo i organe. Kako biste održali ili povratili prirodnu pH ravnotežu svoga tijela za optimalno zdravlje, pijte restrukturiranu, alkalnu ioniziranu vodu koja je bogata antioksidantima i alkalnim mineralima. Alkalna ionizirana voda pomaže da neutralizirate učinke nakupljanja kiseline u tijelu, glavnog uzroka degenerativnih bolesti i starenja.

Ujedno Dr. Robert O. Yang objašnjava da prekomjerna kiselost slabi sve naše sustave i prisiljava organizam da uzima minerale iz vitalnih organa, kosti i zubi kako bi neutralizirali kiselinu i sigurno je uklonili iz tijela. Tijelo stvara kolesterol (nakupine masnoća) kako bi sigurno pohranilo smrtonosne kristalizirane kisele otpadne tvari daleko od vitalnih organa: jetre, srca i bubrega.

Sang Whang

autor knjige “Usporeno starenje” (Reverse Aging)

97% naše hrane sastoji se od ugljika, dušika, vodika i kisika, što se i dalje pretvara u kiseli otpad u našem tijelu.

On kaže da nije toliko presudno što unosimo u tijelo, već ono što ostaje u tijelu kao otpad i stvara prekiselo stanje koje uzrokuje prerano starenje, a to ovisi o probavi i općenitom stanju organizma.

Kontroverznu priču nastavio je njegov sin sa dodacima prehrani…

alkalife.com

I još mnogo drugih poznatih javnih osoba koje zagovaraju alkalnu dijetu, vodu, hidrataciju i ostale ‘alternativne’ metode koje ovdje nećemo navoditi jer ne postoje znanstvene studije koje to i dokazuju (kao i obrnuto) ali u njihovim životima i djelovanjima postoje niz i za po nama prevelike kontroverze s kojima se ne želimo povezivati i na njih pozivati.