Jeste li ikad vidjeli ledenjački potok ili ledeni brijeg?

Plavi su od minerala i okus im je sasvim drugačiji. Osjećaj je kao da u tijelo ulaze lagano, bez izazivanja otpora. Nema “nadutosti” koja se često javlja pri pijenju vode iz slavine ili čak filtrirane vode. Minerali nemaju samo svrhu da nadomjeste elemente koji nedostaju u vašem organizmu, već isto tako “skrivaju” stvarnu tajnu ledenjačke vode, a to je njena antioksidirajuća snaga. To su snažni, čisti hidroksilni ioni, negativno nabijeni atomi vodika koji aktivno traže i neutraliziraju pozitivno nabijene slobodne radikale koji štete vašem tijelu na staničnoj razini.

Kako možete doći do alkalne ionizirane vode ako nemate ledenjački potok ili glečer iza kuće?

Tehnologija je napokon ponudila “čisto” rješenje u obliku ionizatora. Za poboljšanje kvalitete vode potrebna je elektroliza, proces koji se odvija u ionizatoru vode. Elektrolizom voda poprima nekoliko značajki bitne upravo za vodu za piće.

Zbijena struktura (mikro klasteri)

Ionizirana voda je manja u strukturi od ostalih oblika vode te se sastoji od skupa koji čini 4 do 6 vodenih molekula (u usporedbi sa 10 do 15 u običnoj vodi). Ta značajno manja veličina dozvoljava tijelu da je brže i efikasnije upija i izbacuje toksine van iz stanica i tkiva. Također, kut molekularnih veza između kisikovih i vodikovih iona poboljšava oksigenaciju tijela.

Električni naboj

Ionizirana voda je jedini tip vode koja je sposobna imati električni naboj zbog čega je onda toliko osvježavajuća i provodljiva. Posebno je korisna kod prenošenja hranjivih tvari i kisika u stanice tijela.

Kretanje u lijevo

Dok se elektroni u običnim vodenim molekulama okreću u smjeru kazaljke na satu elektroni ionizirane vode okreću se u smjeru lijeve strane. Ta vrtnja ukazuje na to da ionizirana voda sadržava energiju, odnosno da je aktivna, vitalizirajuća i stoga sposobna poboljšati opće blagostanje organizma.

Vodikove veze

Ionizirana voda se primarno sastoji od vodikovih veza koje unapređuju i daju potporu svim vitalnim funkcijama koje se odvijaju u ljudskom tijelu na staničnom nivou.

Pozitivan naboj

Pozitivan naboj ionizirane vode omogućuje joj da značajno poboljša komunikaciju između stanica, beneficiju koju ni jedna druga vrsta vode nema.

Heksagonalna struktura

Za razliku od ostalih vrsta vode molekule ionizirane vode formirane su u heksagonalnom obliku odnosno imaju 6 strana. Ovakav oblik dozvoljava vodi da se brže kreće kroz tijelo i nosi hranjive tvari i kisik. To također poboljšava unutrašnje čišćenje, metaboličku aktivnost, staničnu funkciju i energiju.

Niska površinska napetost

Površinska napetost je termin koji se koristi za opisivanje sklonosti tekućina da se molekularno geliraju, zbog čega mnogi objekti mogu plutati na površini vode. Kada voda ima nisku površinsku napetost molekule su elastičnije i manje kohezivne što omogućava vodi da brže prolazi kroz tijelo i bez napora prodire u stanice i tkiva.

Čistoća

Ionizirana voda smatra se čistom jer ne sadrži obilježja negativne elektromagnetne frekvencije prisutne u većini ostalih voda, posebice u otpadnim vodama mnogih gradova i općina. Ta otrovna obilježja eliminiraju se prilikom procesa ionizacije.

Sve navedene karakteristike vode su povezane sa regijama čistih izvora vode, poput Sjevernog Pakistana gdje živi dugovječan narod Hunzi.

Kako bi se naša voda za piće vratila u svoje prirodnije stanje potrebna nam je tehnologija. Ionizatori vode elektroliziraju i pročišćavaju vodu što ih čini ultimativnim metodama pripreme vode za piće kao i jednim od najboljih ulaganja u svoje zdravlje.