Alkalna voda vraća pH ravnotežu

PH naše krvi u idealnom bi slučaju trebao biti 7,365. Na toj blago lužnatoj pH razini naše tijelo optimalno funkcionira. No, poput gravitacije, naša ishrana nas neprestano gura prema kiselosti. Ravnoteža između kiselina i lužina u našem organizmu ključna je za održavanje unutarnje harmonije, no u današnje vrijeme zbog stresa i neuravnotežene prehrane naš organizam može biti izrazito zakiseljen. Zaslađeni sokovi, brza hrana i kiseline od prerađene hrane gomilaju se u našem tijelu i stvaraju idealnu okolinu za razvoj svih vrsta bolesti. Sve “bolesti starenja” – od karcinoma do kroničnih upala ili gubljenja elastičnosti kože – često su posljedica su zakiseljavanja organizma. Upravo zato zdravstveni djelatnici preporučuju prehranu 80/20 u odnosu između alkalne i kisele hrane.

Čak ako se idealno hranimo, probavni proces će uvijek stvarati organske kisele otpadne tvari koje trebamo odstraniti i ponovo uspostaviti alkalnu ravnotežu. Također je važno spomenuti, od svih čimbenika koji doprinose kiselosti, stres je najvažniji i najučestaliji. On može neutralizirati i prekiseliti čak i alkalnu prehranu samo jednom navalom adrenalina.

  • Dugotrajna kiselost je poput hrđe, nagriza naše tkivo, vene i arterije. Prekida sve stanične aktivnosti, od kucanja srca do načina na koji razmišljamo
  • Prekomjerna kiselost utječe na sam život i uzrokuje gotovo sve bolesti i bolesna stanja uključujući srčane udare i rak, prerano starenje i pretilost
  • Naših 75 trilijuna stanica iznutra je blago kiselo, a okruženo je blago alkalnom intersticijskom tekućinom. Ova oprečnost je od velike važnosti za kemijsku razmjenu ili razmjenu energije. Zbog kiselosti organizma ta razmjena se smanjuje i to je jedan od razloga zašto mnogim ljudima nedostaje energije
  • Prekomjerna kiselost slabi sve naše sustave i prisiljava tijelo da uzima minerale iz vitalnih organa i kosti kako bi neutralizirala kiselinu i sigurno je uklonila iz tijela. Tijelo stvara kolesterol (nakupine masnoće) kako bi sigurno pohranilo smrtonosne kristalizirane kisele otpadne tvari daleko od vitalnih organa jetre, srca i bubrega. “Pretilost je problem kiselosti, masnoća nam spašava život”, objašnjava dr. Robert Young.

 

KYK alkalna voda

Alkalna voda iz ionizatora puno se lakše prilagođava vašem stilu prehrane. Pomaže vam da postignete traženu 80/20 ravnotežu između alkalnog i kiselog i tako neutralizirate učinke nakupljanja kiseline u tijelu, glavnog uzroka degenerativnih bolesti i starenja. Alkalna ionizirana voda također hidratizira vaše tijelo do šest puta učinkovitije nego obična voda, ima snažana antioksidativna svojstva te snažan detoksikacijski učinak.

Alkalna ionizirana voda je najbrži i najučinkovitiji način alkaliziranja našeg tijela. Većina ljudi ima previše kiseline u svom tijelu. Hrana koju jedemo miješa se s kisikom iz naših stanica te stvara energiju (metabolizam). Nakon tog procesa hrana postaje otpadna kiselina koju stanice šalju u krvotok. Naše tijelo daje sve od sebe da se riješi tog otpada kroz uriniranje, disanje i znojenje. Nažalost naše tijelo se ne može riješiti tog otpada tako brzo kako bi mi željeli. Najveća prepreka tome uključuje naš životni stil (manjak odmora i vježbanja), prehranu (previše mesa, umjetna hrane, gaziranih pića i alkohola) te zagađeni okoliš (velika količina slobodnih radikala u zraku i vodi) koji svakodnevno uništavaju mnogo naših zdravih stanica. Ako se taj otpad ne izbaci iz tijela on ostaje pohranjen negdje u našem tijelu.

Konzumiranje prave vrste vode od vitalne je važnosti za detoksifikaciju tijela od kiselih otpadnih proizvoda i jedan je od najučinkovitijih zdravstvenih tretmana koji nam stoje na raspolaganju.

“Izložite li zdravu stanicu kiselom okruženju ili joj oduzmete 35% njezinog kisika možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana”

dr. Otto Heinrich Warburg (dobitnik Nobelove nagrade 1931).

Što se događa kad imamo previše kiselinskog otpada?

Organizam čini dvije stvari kako bi ostali na životu. Prvo može izvući alkalne pričuve pohranjene u našem tijelu, a to najlakše radi tako da „krade“ kalcij iz kostiju da neutralizira kiselinu. Drugi način je da naš unutarnji izgarajući sustav pretvori taj kiselinski otpad u čvrsti otpad. Kad je kiselinski otpad u čvrstom obliku on se može lako izbaciti bez utjecaja na pH ostatka tijela. Ti kiselinski otpadi mogu biti smješteni u mnogim mjestima uključujući tjelesne masnoće.

Povećana proizvodnja masnoće može biti rezultat povećane potrebe za pohranom kiselinskog otpada. Manje kiselinskog otpada, manje masnoće! Sada ćete otkriti da nisu masnoće te koje nas čine pretilima već kiseline! pH krvi uvijek mora biti blago alkalan i to je razlog zašto nas nutricionisti gnjave sa konzumiranjem povrća i voća na dnevnoj bazi. To je alkalna hrana koja promiče alkalnost u našim tijelima.

Alkalna voda može usporiti proces starenja, koji je postepen proces nakupljanja kiselih otpadnih tvari. Vrlo je učinkovita jer voda prodire duboko kako bi razgradila otrove i odstranila ih iz tijela. Također kisele otpadne tvari, kao što je mliječna kiselina, koje su netopive u neutralnoj vodi postaju topive u alkalnoj vodi i mogu se lako odstraniti iz tijela pijenjem alkalne vode.

Mnogi znanstvenici preporučaju da pijemo 8-10 čaša alkalne vode na dan. To je jedna od najjednostavnijih i najučinkovitijih stvari koje možete učiniti u borbi protiv cijelog niza bolesti i uspostavljanja ravnoteže u organizmu. Zanimljivo je primijetiti da u Japanu profesionalne sportske ekipe piju alkalnu vodu kako bi poboljšale svoj učinak.

Alkalna ionizirana voda je voda kakvu bi trebali piti i kakvu nalazimo u najboljim prirodnim vodama kao što su glacijalne vode u netaknutoj prirodi. Među ostalim takvu vodu nalazimo i u Sjevernom Pakistanu gdje živi narod Hunzi poznat po svojoj dugovječnosti.